2014

2014

Cardellska gården Kristianstad - fast installation gatuglasstenar

Ny installation med lysande gatuglassten på Cardellska gården i Kristianstad

Haväng – Vandringsljus: ”Där ingen kunde tro att ljuset kunde bo”

Vackra Haväng utanför Kivik på Österlen i Skåne. Vi provar tanken att kunna göra ljus överallt utan elanslutningar på plats. Med 24 rosaskimrande glasstenar och ett bilbatteri gjorde vi ljus där det inte borde kunna vara...Light where it couldn´t be. 4 augusti, kvällen valde att visa samma vackra rosa ljusskymning på Österlen, där himlen aldrig tycks ta slut. Nu börjar arbetet med att använda solceller för att kunna möjliggöra ljusinstallationer precis varsomhelst, på stranden, i skogen, på liten ö....

In English, click here

Pridefestivalen i Karlskrona – Regnbågstunneln

Under Pridefestivalen i Karlskrona gjorde vi installation under Stortorget i den 200 meter långa gamla järnvägstunneln.


48 glasstenar lyste skimrande rosa som ädelstenar, samtidigt som ljud hördes från ett stenhuggeri i Blekinge, inspelat av Blekinge museum; sprängningar, kloppetiklopp och hack hack..När man som åskådare slog med den magiska hammaren på den stora gallergrinden vid tunnelns mynning började stenarna ändra färg och lysa i regnbågens alla färger...som en hyllning till Karlskronas och Blekinges allra första Pridefestival!


Installationen fanns kvar i 12 hela dygn och förbrukade alltsomallt 3 kWh, till en elkostnad på 3 kronor och 60 öre! Trolleri på dagen-magi på kvällen:)


Tack till Kulturenheten i Karlskrona, Affärsverken i Karlskrona, Prideorganisationen, Blekinge museum samt Fredrik Bergquist från uppfinnarverkstan i Svängsta som var teknikansvarig.

Trädgårdsmässan i Malmö – Vindspel med ljus

På Vår trädgårdsmässa i Malmö 6-9 mars hade små och stora barn roligt i vårt svarta tält med vindspel och sprakande ögat:) Och många tittade på de vita gatuglasstenarna och ville ha dem i sin trädgård:) 

Moriska paviljongen Folkets park Malmö - Klimatfestivalen solljus ute och inne

 

Blekinge museum, Karlskrona – Ljus i stenhistoriska rummet