Aktuellt

På gång 

Den lille ängeln från Edestad flög vidare ut i världen...Här blåser han in våren och bort virus på Dunkers och Konserthuset i Helsingborg. Ljud på!

Ängel på Edestad kyrka under Luciahelgen.

Den lille Ängeln i taket i den medeltida kyrkan i Edestad, Ronneby socken hade tråkigt när människorna inte kom på besök som vanligt pga Corona. Han flög helt sonika ut från kyrkorummet, ut och flög runt runt och spelade Luciasången i sitt horn, så som han kom ihåg ungefär hur det brukar låta på Lucia i vanliga fall. Och se- människorna kom och såg honom flyga omkring och spela- och allt blev nästan som vanligt igen!

Änglamakerska, idé, animering, ljud, ljus och projicering:

Carin Pleininger

I oktober 2019 fick jag en förfrågan från Parkförvaltningen i Sölvesborg. En projektgrupp hade fått i uppdrag av kommunledningen att ta fram förslag till hur Sölvesborgs Torg skulle kunna bli "Sveriges coolaste". En viktig aspekt var ljussättningen, och det var därför förfrågan kom till mig- man ville ha min gatusten i glas, som kan fällas in som en mosaik i den befintliga stensättningen som redan finns på Torget.

Uppdraget gick ut på att göra en skimrande, lysande gång i marken från gågatan, för att göra ett diagonalt stråk tvärs över Torget på båda sidor av fontänen i mitten av platsen, för att fortsätta in på nästa gata där Biblioteket ligger, lite i skymundan. På så vis blir det lättare att hitta till Biblioteket tänkte man sig,

Naturligtvis ville jag lämna ett förslag till detta projekt som fick arbetsnamnet

                                       

                                      Upplysningen av Sölvesborg

Januari - Flyttar till ny verkstad i Malmö!

Snart får jag en ateljé i föreningen Addos helt nya lokaler, och jag har stor nytta och glädje av att kunna vara i KKV monumental och Mediaverkstadens kollektivverkstäder för att kunna utveckla och genomföra mina uppdrag.