My art

Carin?

Jag designar ljusformer i glas, skulpterar i 3D program och utskrifter, programmerar in rörlighet, effekter och gör dem möjliga att påverka för betraktaren genom att ropa, röra vid något, eller kanske bara närma sig. Man blir som betraktare uppmärksammad och får en direkt möjlighet att påverka ett konstverk i det offentliga rummet, ofta där man minst anade något.

 

Jag har i samarbete med Magnor Glasverk tagit fram en gatusten i glas som jag har utvecklat med ljus med olika tekniker som LED, programmering, solcellsdrift som gör att de kan ge ljus där det inte finns el - som i Karlskrona ute på en liten obebodd ö. Det är också möjligt att bygga figurer och mosaiker i vanlig gatustensbeläggning, eller göra rörliga lekobjekt på skolgårdar med stenen, där barn kan interagera och bli nyfikna på konst och teknik. På Barnens Lights i Alingsås har jag haft workshops med barn och ungdomar där de får vara med och göra riktiga konstljusinstallationer som visas för stor publik. Barnen får vara med och påverka det offentliga rummet, lära sig mycket och glädja andra människor.

 

Till mina installationer hör även projiceringar med film och ljud som jag sätter samman i film- och ljudprogram. Ljud används i många olika sammanhang - viskande stenar i skogen, vågor och hjärtslag hos Galjonsfigurerna på Marinmuseum, en anka plaskar in och dyker mitt i kanalbalettens uppträdande.

 


Ljusstenen

Vi har designat, programmerat och vidareutvecklat användningen av den lysande gatugatstenen under en längre tid och efter behov vid varje särskilld ljuskonstellation. De kan numera reagera på ljud, närvaro, rörelsesensorer och inte minst nu senast drivas med solpaneler! De kan vara vita, glimrande eller byta färg och ljusaktivitet precis som vi vill.

 

Det flirtande ögat är ett exempel på hur glasstenarna kan användas. Det aktiveras ett vilt flirtande med hjälp av rörelsevakter när man passerar. Som om det säger "Hallå där snygging"! Dagen blir ju kanske inte räddad, men lite gladare :-)  Det finns även möjligheten att stenen aktiveras av ljud, t ex ett barn ropar något så startas ett rörelsemönster.

 

Stenen är sprungen ur den Blekingska stenhuggartraditionen, som en lysande utveckling i tiden. Tanken går till antikens mosaiker eller moderna digitala pixlar och inte minst skandinavisk glaskonst. Långlivade energisnåla LED ljuskällor, gjutet sandblästrat glas och programmeringslösningar som blir möjliga när en konstnärs visioner sammanfaller med geniala tekniker och glashantverkare - då blir allt plötsligt otroligt genomförbart.

 

Titta på bilder och filmer här på sidan och märk hur gränslöst roligt, ljust och vackert det kan bli med lite fantasi och ett outtröttligt utvecklingsarbete.

ögatlitentext
ögatlitentext
flickorfotoliten
flickorfotoliten
ideplaneten 2
ideplaneten 2
flickafoto
flickafoto
stak
stak
ruix2
ruix2

Magiska Bollar

Jag har även gjort svävande sfärer...

min_natt
min_natt
IMG_4997
IMG_4997
julkil
julkil
etuna
etuna
båt
båt
ballong212
ballong212
hus
hus
bollar_i_min_4
bollar_i_min_4

Och mycket mer...

galjon14
galjonblt2
galjon11a
kaka2
thumbnail_20210824_203414
spettribban
Spättekaka_2
Spättekaka_1
grotta2
ängel1