Aktuellt

Carin Pleininger

På gång under 2019

KULTURNATT 2019 KONSTMUSEUM MARTINSSONSKA GÅRDEN KARLSHAMN 5/10

http://martinssonskagarden.se/


Jag och Marlene rör om lite i Gubbgrytan. Välkommen!

ÖPPET HUS PÅ MALMÖ OPEN STUDIOS 3-4 maj

Borrgatan 4

Läs mer här: 

https://www.facebook.com/events/780317709001300/


Den svarta lådan

Är en metod inom teknik och vetenskap att bortse från de interna mekanismerna eller strukturen i ett system och bara undersöka och beskriva sambandet mellan indata (stimulus) och utdata (respons) utan att bry sig om hur det som sker inne i “lådan” egentligen går till.


Metoden kan användas både som ett sätt att utforska en komplex företeelse när kännedomen om den interna funktionaliteten är dålig, och som ett sätt att förenkla beskrivningen och testningen av ett komplicerat tekniskt system eller apparat.


Almost anything might be referred to as a black box: a transistor, an algorithm, or the human brain.


Om ett flygplan havererar återfinns den svarta lådan med sparad färddator som återger vad som hände strax innan katastrofen inträffade. Vad vill vi bevara i den svarta lådan för eftervärlden om allt annat försvann?

  

Min ateljé på Borrgatan 4 är tänkt som min egen svarta låda. Vad vill jag att eftervärlden ska få utforska och gotta sig i om vår samtid? Hur tänkte dom där? Är det på riktigt? Finns ett genusperspektiv? Och vem fan var Esther Williams?

  

Lite som det vita arkivet. Fast tvärtom.... Mycket levande!

 

Januari - Flyttar till ny verkstad i Malmö!

Snart får jag en ateljé i föreningen Addos helt nya lokaler, och jag har stor nytta och glädje av att kunna vara i KKV monumental och Mediaverkstadens kollektivverkstäder för att kunna utveckla och genomföra mina uppdrag.

© Carin Pleininger, Malmö

 All rights reserved

Webbdesign

Luckyhouse

Den här webbsidan använder cookies. Genom att fortsätta accepterar du denna användning.

Acceptera